De belangrijkste rijles tips - Rijschool Maraya
Rijles tips

RIJLES TIPS
Scheidingsstreep

De 7 gouden rijles tips van het CBR

Bekijk alle rijles tips en begin beter voorbereid met de rijlessen.

 

Vinkje (voor opsomming) Het wegrijden

Bij het wegrijden is het belangrijk dat je goed om je heen blijft kijken, zo voorkom je dat je je medeweggebruikers onnodig hindert.

Vinkje (voor opsomming) Bochtige weggedeelten
Op rechte- en bochtige weggedeelten moet je een denkbeeldige ruimte creëren (ruimtekussen) tussen jou en het overige verkeer. Het is belangrijk dat je mogelijk gevaar snel en op tijd ziet en hier dus ook goed op kan anticiperen. Houdt ook altijd de juiste snelheid aan: rijdt vlot of rustig op plekken waar datgene van jou wordt verwacht.

Vinkje (voor opsomming) Kruispunten
Rijdt je op een kruispunt af? Zorg dan dat je het kruispunt goed hebt beoordeeld, het is belangrijk om dan ver vooruit te kijken en je snelheid aanpast aan de situatie. Laat andere weggebruikers zien wat je van plan bent. Zorg ervoor dat je de verkeersregels toepast op de juiste en veilige manier.

Vinkje (voor opsomming) In- en uitvoegen
Bij het in- en uitvoegen is het heel belangrijk dat je om je heen kijkt en vooruit kijkt. Blijf rustig, verkrijg overzicht en plan je handelingen. Daarbij mag je niemand hinderen.

Vinkje (voor opsomming) Van rijstrook verwisselen
Bij het inhalen of wisselen van rijstrook mag je niemand hinderen. Kijk goed en op het juiste moment om je heen om de verkeersregels toe te passen. Laat op tijd aan andere weggebruikers weten wat je van plan bent.

Vinkje (voor opsomming) Bijzondere weggedeelten
Er zijn verschillende bijzondere weggedeelten, zoals voetgangersoversteekplaatsen en rotondes. Hierbij let je op je kijkgedrag en snelheid. Belangrijk is voorrang te verlenen en de juiste weggebruikers vóór te laten gaan.

Vinkje (voor opsomming) Bijzondere verrichtingen
Er zijn zeven bijzondere verrichtingen. Tijdens het afrijden doe je er twee waarvan je er bij minimaal één achteruit moet rijden. Soms doe je ook nog een hellingproef. Zorg ervoor dat je de bijzondere verrichtingen op een veilige en logische plaats uitvoert en dat je de auto onder controle hebt. Let ook op dat je goed kijkt en dat je rekening houdt met andere weggebruikers.

 

Lukt het jou om met onze rijles tips je slagingsskans te verhogen? Neem gerust contact op voor meer rijles tips.

Proefles aanvragen? Vul het formulier in

Bel ons nu!

phone +31 6 400 615 69
pijl omhoog (naar boven functie)